NederlandsEnglishDeutschFrancais
Radiaal ventilatoren
Radiaal ventilatoren
Axiaal ventilatoren
Axiaal ventilatoren
Dubbelaanzuigende ventilatoren
Dubbelaanzuigende ventilatoren

Radiaal ventilatoren


Lage druk ventilatoren

LAGE DRUK VENTILATOREN

Kenmerk van deze direct aangedreven centrifugaal ventilatoren is het ventilatorhuis met trommelwaaier met brede voorwaarts gekromde schoepen. Bij een gedrongen bouwwijze garandeert dit een bijzonder geruisarme werking. De zuigzijde kan voorzien worden van een beschermgaas met eventueel een aanzuigmond met regelklep. Verder kunnen wij een uitgebreid assortiment toebehoren bijleveren. Alle ventilatoren kunnen in 8 standen geleverd worden, er moet bij het bestellen wel een keuze gemaakt worden of het links of rechtsom draaiend moet zijn, de huisstanden kan men zelf bepalen. De motor as kan zowel horizontaal als verticaal gemonteerd zijn.
Alle ventilatoren zijn geschikt voor continu bedrijf. De ventilatorhuizen en -schoepen zijn in drie materialen leverbaar: Aluminium, (RVS) staal en kunststof.

Aluminium en staal
De ventilatoren zijn in standaarduitvoering geschikt voor temperaturen tot 80° Celsius, voor temperaturen tot ca. 180° Celsius kan een warmtestuwkoppeling ingebouwd worden, type S484.
Standaard zijn de motoren IP-54 uitgevoerd met een spanning van 230 Volt of 230/400 Volt tot 3 kW., daarboven 400/690 Volt. De frequentie is 50 Hz. Andere spanningen en frequenties zijn mogelijk.
De ventilatoren kunnen ook geleverd worden met een regelbare motor.

Kunststof
In grote lijnen zijn de karakteristieken van de kunststof ventilatoren vergelijkbaar met de metalen uitvoeringen, echter alleen inzetbaar bij een temperatuur  tot maximaal 50° Celsius

Technische specificaties:

Radiaal ventilatoren - Lage druk - Aluminium 
Radiaal ventilatoren - Lage druk - Staal
Radiaal ventilatoren - Lage druk - Kunststof


Lage druk ventilator twin uitvoering D0

LAGE DRUK VENTILATOREN TWIN UITVOERING

Kenmerken van de lage druk twin uitgevoerde ventilatoren zijn twee ventilatoren met één motor. Het grote voordeel hiervan is de compacte bouw. De twin is alleen leverbaar in aluminium.


Technische specificaties:


Radiaal ventilatoren - Lage druk - Aluminium - Twin uitvoering
 


Midden druk ventilator RD

MIDDEN DRUK VENTILATOREN

Bij midden druk centrifugaal ventilatoren zijn motor en ventilatorhuis gescheiden bouwelementen. De waaier is aan het einde van de motor as bevestigd. Door deze constructie gaat de luchtstroom buiten de motor en de lagers om. Tussen huis en motor kan een afdichting worden ingebouwd. De ventilatoren zijn geschikt voor dezelfde temperaturen als de lagedruk en ook al deze motorgegevens kunt u aanhouden.
Midden druk ventilatoren kunnen in iedere stand gemonteerd worden, een uitgebreid assortiment accessoires kan worden geleverd, zoals blaasmonden, zuigmonden, regelkleppen, luchtfilters, beschermgaas en contraflenzen.
Op speciaal verzoek kunnen de meeste typen geleverd worden in RVS uitvoering. Wanneer men de aangegeven uitblaasmond groter in diameter neemt dan is het mogelijk een gedeelte van de dynamische druk terug te winnen en te benutten als statische druk.

Leverbaar in aluminium, staal en kunststof
De midden druk ventilatoren zijn leverbaar in de drie basismaterialen. Kunststof behuizingen kunnen niet worden ingezet bij temperaturen boven 50° Celsius.

Technische specificaties: 
   Radiaal ventilatoren Midden druk - Aluminium 
  Radiaal ventilatoren Midden druk - Staal
  Radiaal ventilatoren - Kunststof 


Transport ventilator

MIDDEN DRUK TRANSPORT VENTILATOREN

Bijzonder aan deze midden druk ventilatoren is het vermogen om naast lucht ook (lichtere) vaste stoffen door te voeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stof, houtsnippers, zaagsel, piepschuim en dergelijke.


Technische specificaties: 


   Transport ventilatoren


Hoge druk ventilator HRD RHD

HOGE DRUK VENTILATOREN

Hoge druk centrifugaal ventilatoren komen in constructieve opbouw overeen met de midden druk ventilatoren. 
De gehele serie is leverbaar met een warmtestuwkoppeling tot 400° Celsius. Ook is het mogelijk om de slakkenhuizen, waaiers en astop te leveren in RVS 304.
Een aantal ventilatoren uit deze serie kan geleverd worden zonder elektromotor, waarbij de aandrijving extern is en er zelfs gelijkstroommotoren kunnen worden toegepast.
Sommige ventilatoren uit deze serie kunnen niet vrijuit blazen in verband met te groot opgenomen stroom van de elektromotor, dit kan worden voorkomen door weerstand in blaas en/of zuig te creëren.

Technische specificaties: 


   Radiaal ventilatoren - Hoge druk - Aluminium
  Radiaal ventilatoren - Hoge druk - Staal 


Zijkanaal ventilator

ZIJKANAAL VENTILATOREN

Deze serie aluminium ventilatoren is speciaal ontwikkeld voor zeer hoge drukken. De compacte samenbouw is kenmerkend voor deze ventilatoren, een absoluut olievrije werking en een ingebouwde geluiddemping zorgen voor vele toepassingsmogelijkheden.
Zij kunnen zowel voor druk- als zuigbedrijf worden ingezet. Het in serie schakelen is ook mogelijk indien nog hogere drukken gewenst zijn. Men dient er wel voor te zorgen dat er altijd een hoeveelheid lucht verplaatst wordt omdat anders de temperatuur te hoog op kan lopen. Wanneer dit niet het geval is dan moet een over- of onderdrukventiel toegepast worden. Bij vuilhoudende media bevelen wij een luchtfilter aan. Verder is er een uitgebreid toebehoor te verkrijgen, zoals omkeerkleppen, blazen en zuigen aan 1 tuit, blaasmonden, lasflenzen, filters, extra geluiddempers en regelkleppen.
De beschikbare spanningen zijn standaard 230 volt 1 fase, 230/400 en 400/690 volt, 50/60 Hz., alsmede speciale spanningen.
Ook is er een serie beschikbaar zonder elektromotor, deze kunnen door middel van een V-snaar aangedreven worden.

Technische specificaties: 

 Zijkanaal ventilatoren 

  Tweetraps Zijkanaal ventilatoren


Onze radiaalventilatoren worden uitgerust met drie verschillende soorten waaiers, afhankelijk van type en toepassing. 

Lage druk waaier schoepenwiel
Midden druk waaier schoepenwiel Hoge druk waaier schoepenwiel
Lage druk Midden druk Hoge druk

 

© 2021, Bosa Ventilatoren b.v. Gaffel 24 - 3891 KD Zeewolde - Tel. 036-5222223 


Top     Home     Privacy statement     Sitemap     Contact